Χρήσιμες Πληροφορίες

Λεωφορεία

Αστικά Λεωφορεία (μπλέ), εξυπηρετούν την πόλη του Ηρακλείου από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Με αφετηρία το λιμάνι της πόλης δρομολόγια εκτελούνται και προς τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

City Bus
City Bus, τρείς γραμμές για το κέντρο τη πόλης με δωρεάν χρήση και δωρεάν χώρους στάθμευσης στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο λιμάνι και στην οδό Ερυθραίας.
Δευτέρα – Παρασκευή: 07:00 – 22:45 (κάθε 15 λεπτά)
Σάββατο: 08:00 – 15:30 (κάθε 30 λεπτά)
Η κόκκινη γραμμή με αφετηρία το λιμάνι, η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους των ανατολικών περιοχών της πόλης,
η μπλε γραμμή με αφετηρία το Παγκρήτιο Στάδιο, η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους των δυτικών περιοχών της πόλης και
η πράσινη γραμμή με αφετηρία το πάρκο Ερυθραίας, η οποία εξυπηρετεί τους κατοίκους των νοτίων περιοχών της πόλης.

Ταξί

Στη πόλη του Ηρακλείου υπάρχει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών όλο το 24ωρο, με ασφάλεια, άνεση και αξιοπιστία. Μπορείτε να βρείτε εύκολα ταξί, σταματώντας έναν οδηγό στον δρόμο, πηγαίνοντας στην πιάτσα ή απλά καλώντας μια εταιρεία ραδιοταξί.

Πεζοπορία

O πλούτος και η μοναδικότητά της φύσης του Ηρακλείου συναγωνίζονται επάξια τον σπουδαίο πολιτισμό και την μακραίωνη ιστορία του νομού. Eντυπωσιακή ποικιλόμορφη σε τοπία και άγρια ζωή, η φύση του Ηρακλείου φιλοξενεί έναν απαράμιλλο αριθμό φυτών και θηλαστικών και είναι πλούσια, όπως πλούσιοι είναι και οι καρποί που βγάζει. Μοναχικές και διάσημες παραλίες, άνυδρες εκτάσεις, «χρυσά» απ’ τη σκόνη τραχιά βουνά, ιερά φαράγγια που ξεβράζονται στη θάλασσα, παρθένες βραχονησίδες, υδροβιότοποι και σπάνια οικοσυστήματα πρινοδάσους και πευκοδάσους, συνθέτουν την ανεξερεύνητη, μυστηριώδη, και μυστηριακή φύση του Ηρακλείου, που προσφέρεται για φυσιολατρικές περιηγήσεις.

Ποδήλατο

Εκτός από την παραλιακή Λεωφόρο, που υπάρχει πορεία για ποδήλατα από τα Νεώρια και συγκεκριμένα από την είσοδο του Μαρίνα μέχρι την Αλικαρνασσό και το πάρκο του Καράβολα,  μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο σε όλη την πόλη του Ηρακλείου, καθώς και στα περίχωρα του. Με μικρές ή μεγάλες αποστάσεις το σίγουρο είναι ότι θα δείξουν στο επισκέπτη μία άλλη πλευρά του δήμου Ηρακλειου.